Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΚΙΣTΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΡΥΑΛΙΟΥ

============================ο=======================================================
ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΕΞΕΛΙΞΗ   ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ  ΙΣΤΟΥ  ΤΟΥ   ΟΙΚΙΣΜΟΥ   ΤΟΥ ΔΡΥΑΛΙΟΥ
================================================================

ΠΡΩΤΟΣ   ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ   ΙΣΤΟΣ   ΣΤΟ   ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΡΥΑΛΙΟΥ


====================================================================

Ο πρώτος  Οικιστικός  Ιστός  του ΔΡΥΑΛΙΟΥ  εμφανίζεται στην θέση με το σημερινό τοπωνύμιο <<  ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ >> , Νοτιοδυτικά  από τον σημερινό οικιστικό Ιστό του Δρυαλιού  και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων  περίπου, σε ένα μικρό < οροπέδιο > το οποίο δεν είναι ορατό από την θάλασσα. Τα σημερινά ευρήματα του οικισμού αυτού δηλώνουν ότι υπήρξε οργανωμένη  οικιστική Κοινότητα με  μεγαλιθικά κτίσματα. Ένα μέρος  του οικισμού αποκαλείται << Φυλακή >>.Τόσο από την ονομασία του, όσο  και από τον σχεδιασμό και την μορφή  των εμφαινομένων  θεμελίων  του οικήματος  πρέπει πράγματι να πρόκειται  για φυλακή. Δηλαδή  στον  οικισμό αυτό  θα κατοικούσε οργανωμένη κοινωνική ομάδα  με κάποια μορφή  Νομικής και Διοικητικής  οργάνωσης και λειτουργίας.
Η άποψη αυτή ενισχύεται και διηγήσεις  που διαδίδόντο από πρόσωπα προχωρημένης ηλικίας καταγόμενα - κατοικήσαντα στο νέο οικισμό του Δρυαλιού, των οποίων οι γονείς κατοίκησαν στον παλαιό οικισμό [παληοχώρι]. Να ληφθεί υπόψη ότι μέλη οικογένειας που κατοικεί στο Δρυαλί κατοικούσαν στο Παληοχώρι.
Παρακαλούνται  οι αξιαγάπητοι Δρυαλίτες, που επιθυμούν  και δύνανται να προσφέρουν  την συνδρομή τους για συμπλήρωση, επώνυμα, του μικρού προαναφεόμενου ιστορικού.
  Η διαβίβαση  μπορεί να εκτελεστεί στην διεύθυνση <<drialims@yahoo.gr  >>--------------------------------------------------------------------------------
Θα   ακολουθήσει  ανάρτηση  φωτογραφιών από το ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ.
ΚΑΙ ΕΔΩ  ΑΝΑΜΕΝΩ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ  ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
Η διαβίβαση  μπορεί να εκτελεστεί στην διεύθυνση <<drialims@yahoo.gr>>

====================================================================================

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΥΑΛΙΟΥ

Ο σύγχρονος  οικιστικός Ιστός  του Δρυαλιού  αποτελείταια από τρεις  επί μέρους [ μικρότερους ] οικισμούς, οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους σε μικρή σχετικά απόσταση.
Οι  τρείς αυτοί οικισμοί είναι :
1}.  H  ΧΩΡΑΣτη  Χώρα διαμένουν μέλη  των Οικογενειών  ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ΜΠΑΖΑΚΟΥ, ΚΟΤΣΟΛΙΑΚΟΥ, ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΛΕΚΚΑΚΟΥ, ΒΟΡΕΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ, ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ, ΧΩΡΙΚΗ

2}. ΤΑ   ΦΩΤΕΙΝΙΑ -ΤΖΕΦΕΡΙΑΝΙΚΑ. 

ΟΙΚΙΑ  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ










--------------------------------------------
       Το όνομα Φωτείνια παράγεται προφανώς από την λέξη  ΦΩΤΕΙΝΑ, δεδομένου ότι πράγματι είναι ένας χώρος  πολύ φωτεινός με εξαίρετη, ευρεία και ευχάριστη θέα προς τον Λακωνικό Κόλπο, έχοντας ακριβώς απέναντι την Νεάπολη Βιών της Λακωνίας.  Απέχει από την θάλασσα 1000 μ περίπου και έχει υψόμετρο  295 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.
       Η λέξη ΤΖΕΦΕΡΙΑΝΙΚΑ προέρχεται από το όνομα της οικογένειας, δεδομένου ότι κατοικείται μόνο από μέλη της οικογένειας.                                      
Στα  Φωτείνια  διαμένουν μέλη  της οικογένειας ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ

3}. ΤΟ  ΚΟΝΙΤΣΙ.
Στο  ΚΟΝΙΤΣΙ διαμένουν μέλη  της οικογένειας  ΧΩΡΙΚΗ
================================================================


    ΙΣΤΟΡΙΚΟ   ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ  ΙΣΤΟΥ  ΝΕΟΥ  ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΔΡΥΑΛΙΟΥ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ   ΟΙΚΙΩΝ
====================================================================
 1}. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ   ΟΙΚΙΩΝ  ΚΑΤΑ  ΟΙΚΙΣΜΟ  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ  ΤΟΥ  ΔΡΥΑΛΙΟΥ.

 

Α]. : ΦΩΤΕΙΝΙΑ - ΤΖΕΦΕΡΙΑΝΙΚΑ.
-------------------------------------------------------------------

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ   ΟΙΚΙΩΝ
Ακολουθεί απεικόνιση,φωτογράφηση - περιγραφή οικιών με κάποιο μικρό ιστορικό των οικιών.
Με την περιγραφή αυτή θα αναφέρεται για κάθε μία οικία ένα μικρό ιστορικό αυτής από της ανεγέρσεως της. Δηλαδή ποία πρόσωπα κατοίκησαν σε κάθε οικία από της ανεγέρσεως της μέχρι σήμερα, με αναφορά ενός μικρού ιστορικού. Στα ιστορικά θα αναφέρονται κυρίως και οι τελούμενοι γάμοι των προσώπων και έτσι με την μέθοδο αυτή θα προκύπτουν και οι δεσμοί συγγενείας μεταξύ των διαφόρων οικογενειών, ώστε οι νεώτεροι να γνωρίζουν τους δεσμούς συγγενείας των οικογενειών, γεγονός που θα ενισχύει -θα προάγει την καλή επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων - καταγομένων προσώπων από το Δρυαλί.
ΑΚΟΜΗ με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατόν να καταγραφεί έστω και στοιχειωδώς η μικρή ιστορία του ΔΡΥΑΛΙΟΥ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   όλα  τα αξιαγάπητά μου συγγενικά - φιλικά πρόσωπα, που κατάγονται από το Δρυαλί να προσφέρουν  την << ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ >>  με  εργασίες όπως  η παρακάτω αναφερομένη  για  τις οικίες του Δρυαλίου για  ανάρτηση στην παρούσα Ιστοσελίδα, δεδομένου ότι όπως έχει αναφερθεί στον τίτλο αυτής ότι δεν ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΝΤΑΚΤΗ αυτής αλλά ανήκει σε όλο το Δρυαλί.
Ακόμη υπενθυμίζω ότι κατά την κοπή της Πίττας στο Δημαρχείο Νικαίας  τα προαναφερόμενα  εγένοντο δεκτά από την Γενική Συνέλευση.
ΣΥΝΕΠΩΣ  νομιμοποιούμαι να αξιώνω την συνδρομή κυρίως  από το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου μας [ Δρυαλίου], ιδιαιτέρως από τον αξιαγάπητο και πολύ δραστήριο - παραγωγικό Πρόεδρο μας, τον αγαπητό μας, Σταύρο Μπαζάκο.
ΑΚΟΜΗ  ΑΝΑΜΕΝΩ   από το Δ.Σ.  του Συλλόγου μας για 
  =========================================================
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ  ΟΙΚΙΩΝ  ΚΑΤΑ   ΟΙΚΙΣΜΟ  ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ  ΙΣΤΟΥ  ΤΟΥ  ΔΡΥΑΛΙΟΥ
============================================
Ι}.ΟΙΚΙΣΜΟΣ  ΦΩΤΕΙΝΙΑ -ΤΖΕΦΕΡΙΑΝΙΚΑ

1α}.ΟΙΚΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
-------------------------------------------------






ΟΙΚΙΕΣ  Πετρόπουλου Γρηγ
ορίου Τζεφεράκου -δεξιά και αριστερλα
Δημητρίου Γρηγορίου  Τζεφεράκου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Οικία  Πετρόπουλου   ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ  του Γρηγορίου και της  Ποτίτσας,τους  γεννήσεως 1896 στο Δρυαλί, αποβιώσαντος το έτος 1941, από παθολογικά  αίτια .αίτια.
Η  οικία αυτή είναι γνωστή και ως { ΠΥΡΓΟΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ}
 Η οικία αυτή  αποτελεί παραδοσιακή Μανιάτικη λιθόκτιστη οικία, σε σχεδιασμό και κατασκευή Μανιάτικου Πύργου.
Ο τύπος αυτών των οικιών [των Πύργων ] στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης αποτελεί μία  ιδιότυπο οικοδομική οικιστική κατασκευή, η οποία επινοήθηκε κάτω από ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες,  με κυρίαρχη αντίληψη, αυτήν της προστασίας – άμυνας των κυρίων αυτών κατά κύριον λόγον και  επικουρικά για κάλυψη στεγαστικών αναγκών  και ένεκα του λόγου αυτού πάντοτε  κατασκευάζοντο συνεχόμενα συμπληρωματικά οικοδομικά κατασκευάσματα για κάλυψη στεγαστικών αναγκών. 
Όπως είναι ιστορικά γνωστό η περιοχή της Μάνης κατά την διάρκεια της Οθωμανικής  κυριαρχίας δεν τέθηκε ποτέ  ουσιαστικά υπό την οθωμανική έννομη τάξη και Διοίκηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση και επιβολή στην περιοχή της Μάνης μιας ιδιότυπης τοπικής έννομης τάξης  και << Δημόσιας Διοίκησης >>  από φυσικά πρόσωπα – Όργανα αναδεικνυόμενα μέσα στην κλειστή αυτή κοινωνία με βάσει την προσωπική τους και  οικογενειακής τους  ισχύ και επιρροή.
Επειδή στην περιοχή της Μάνης δεν υπήρχαν κρατικά όργανα επιβολής του νόμου, επόμενο ήταν  να επικρατεί η αυτοδικία και το δίκαιο του ισχυρότερου.
Η κρατούσα αυτή κοινωνική κατάσταση στην περιοχή της Μάνης είχε σαν αποτέλεσμα οι ισχυρές οικογένειες  να ανεγείρουν  οικογενειακά φρούρια, δηλαδή ειδικές κατοικίες, σε σχεδιασμό και κατασκευή του παραδοσιακού ΠΥΡΓΟΥ της Μάνης για την προστασία τους από άλλες τοπικές ομάδες – οικογένειες μεταξύ των οποίων προέκυπταν διαφορές από συγκρούσεις συμφερόντων.    
Ο ΠΥΡΓΟΣ της οικογένειας Τζεφεράκου  οικία Πετρόπουλου Τζεφεράκου κτίσθηκε το έτος 1879 από τον Τζανέτο Τζεφεράκο  του Σταυριανού και της Βερόνας, έτους γενν.1839  και απεβίωσε το έτος  1909.
Ο ΠΎΡΓΟΣ  αυτός αποτελείται από τέσσερις ορόφους του ενός δωματίου, διαστάσεων 4μ χ 4μ έκαστον. Συνέχεια του Πύργου αυτού και προς την βόρια πλευρά αυτού και  προς εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών αυτού, κατασκευάστηκε συγχρόνως  δωμάτιο  διαστάσεων 4μ χ 6μ,.
Στην Δυτική πλευρά του Πύργου και σε δομική συνέχεια  υπάρχει οικία, κατασκευασθείσα  περίπου συγχρόνως από τον αδελφό του Τζανέτου Τζεφεράκου, του  Παναγιώτη Τζεφεράκου  του Σταυριανού και της Βερόνας, έτους γενν. 1842   αποβιώσαντος το έτος 1932, ιδιοκτησίας σήμερον κληρονόμων Γεωργίου Τζεφερακου του Λέκκα.
Ο Τζανέτος Τζεφεράκος ήταν  μία ξεχωριστή προσωπικότητα στην περιοχή, διακρίνετο για την λογική και την σοφρωσύνη του και απολάμβανε μεγάλο σεβασμό σε όλη την περιοχή, ήταν σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Ήταν ο μεγαλύτερος κτηματίας της περιοχής.                                                                                                                           Τα καλύτερα κτήματα της περιοχής του Δρυαλίου ήταν δικά του [ τα οποία έδωσε προίκα στις θυγατέρες του στα Κιάφια { Καλλιόπη – Α Λεωτσάκου}, διστράδια { Π. Γαρυφαλλάκου}, Πραγιές [ Φ. Πιερόγιαννη}.Όταν επισκέπεπτετο κάποιος ξένος το Δρυαλί, φιλοξενούσε αυτόν ο πιο ευκατάστατος και αυτός ήταν ο Τζανέτος Τζεφεράκος.
Τζανέτος Τζεφεράκος  είχε νυμφευθεί την Ελένη   Γρηγοράκου από το Δρυαλί. Πρέπει να ήταν αδελφή του πατέρα του Γρηγόρη Γρηγοράκου [ πατέρα του Θωμά, του Γεωργίου και του Βασιλείου και της Αριστέας] και του Δημητρίου Γρηγοράκου γνωστού Δικηγόρου.
Από τον γάμο αυτόν ο Τζανέτος  απόκτησε τέσσερις  θυγατέρες,
1} Την Καλλιόπη σύζυγο Αντωνίου Λεωτσάκου.
Η Καλλιόπη απόκτησε:
 Ι}.τον Τζανέτον Λεωτσάκον  έτους γενν. 18… και αποβιώσαντα το έτος 19… από παθολογικά αίτια, ο οποίος ήταν μόνιμος επιλοχίας έχοντας αποφοίτησε από το Στρατιωτικό Σχολείο Σάμου. Οι απόφοιτοι του σχολείου αυτού μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ονομάζοντο αξιωματικοί,
 ΙΙ}.  Την Σταυρούλα σύζ. Γεωργίου Τζεφεράκου του Σταυρούλια και
 ΙΙΙ}.  την Θεοδώρα σύζ. Πετρόπουλου Τζεφεράκου του Γρηγορίου, ο οποίος απέκτησε την κυριότητα του Πύργου που περιγράφεται ανωτέρω.      

2}. Tην   Σταυρούλα σύζ. Παναγιώτη  [ Γαρύφαλλον ]  Κουτσολιάκον - Γαρυφαλλάκον.
Η Σταυρούλα  απόκτησε :    I}. τον Νικόλαον Γαρυφαλλάκον, έγκριτο Διδάσκαλο  στοιχειώδους εκπαιδεύσεως [ πατέρα του Παναγιώτη Γαρυφαλλάκου Φαρμακοποιού] και της Βασιλείας σύζυγο το Παναγιώτη Μιχαλόλια Δικηγόρου] και   ΙΙ}. Τον Δημήτριον Γαρυφαλ-λάκον Τελωνειακόν Υπάλληλον]..
3]. Την Αρχοντούλα  σύζ. Μιχαήλ  Μανωλάκο από το Νύφι. Η Αρχοντούλα απέκτησε έναν υιό ο οποίος αποβίωσε ως φοιτητής Ιατρικής.
4}. Την Κωνσταντίνα  σύζ. Φωτίου Πιερρόγιαννη  από το Δρυαλί [ η οικογένεια αυτή έχει εκλείψει από το Δρυαλί ]. Η Κωνσταντίνα  απόκτησε μία θυγατέρα την Γεωργία σύζ. Μιχαήλ Τσιριγώτη του Δημητρίου, αδελφό του Παναγιώτη Τσιριγώτη. Η Γεωργία απέκτησε τον Παναγιώτη, τον Φώτιο, τον Σταύρο και τον Πέτρο.
Η ως άνω οικία – Πύργος αποκτήθηκε από τον Πετρόπουλο Τζεφεράκο το έτος 1919. Ο Πετρόπουλος νυμφεύθηκε το έτος 1926 με την Θεοδώρα  Λεωτσάκου  του Αντωνίου και της Καλλιόπης [ Θυγατέρας της Καλλιόπης Τζανέτου Τζεφεράκου πρώτου ιδιοκτήτη και κατασκευαστή του ως άνω Πύργου.]..
Ο  Πετρόπουλος και  η  Θεοδώρα Τζεφεράκου από το γάμο τους απόκτησαν τα παρακάτω τέκνα. :   
. 1)  Γεώργιος  Τζεφέρης  ή  Τζεφεράκος    γεννηθείς στο Δρυμό Λακωνίας  . 
  2}  Κωνσταντίνος  Τζεφεράκος .   ,    
 3}  Ευάγγελος   Τζεφεράκος, .  4. )  Λεωνίδας Τζεφεράκος.Δικηγός Πειραιώς, Υποσταράτηγος Ε.Λ.ΑΣ. έ.α.  ,    5]. Ανδρέας Τζεφεράκος  ,γενημένος το έτος 1941,αποβιώσας το 1968 , 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΙ}.ΟΙΚΙΣΜΟΣ  ΚΟΝΙΤΣΙ  ΧΩΡΙΚΙΑΝΙΚΑ

1α}. .....................................................................................................


==============================================================

ΙΙΙ}.ΟΙΚΙΣΜΟΣ   ΧΩΡΑ.


--------------------------------------------------------------
Α}. ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ .

1α}. ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΑΝΙΚΑ......................................................


2α}.  ΜΠΑΖΙΑΝΙΚΑ ..................................................

ΟΙΚΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ  ΜΙΧ.  ΜΠΑΖΑΚΟΥ
------------------------------------------------------------------------

3α}. ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΝΙΚΑ......................................
-------------------------------------------------------- 


ΜΕΛΗ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ   ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΥ.

Π
Κουτσολιάκος  Παναγιώτης  του Βασιλείου



Γάμος  Παναγιώτη




ΤΑ  ΑΝΘΗ  ΑΥΤΑ   ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ   
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ   ΚΟΤΣΟΛΙΑΚΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

--------------------------------------------------------
4α}. ΛΕΚΚΙΑΝΙΚΑ ........................................ 

5α}.  ΠΑΝΑΓΙΩΤIΑΝΙΚΑ .................................. 

6α}  ΛΑΔΑΚΙΑΝΙΚΑ.................................................................. 

7α}. ΤΖΕΦΕΡΙΑΝΙΚΑ .........................................................

=================================================================================


 Η απεικόνιση, φωτογράφηση - περιγραφή οικιών με κάποιο μικρό ιστορικό των οικιών.
Με την περιγραφή αυτή θα αναφέρεται για κάθε μία οικία ένα μικρό ιστορικό αυτής από της ανεγέρσεως της. Δηλαδή ποία πρόσωπα κατοίκησαν σε κάθε οικία από της ανεγέρσεως της μέχρι σήμερα, με αναφορά ενός μικρού ιστορικού. Στα ιστορικά θα αναφέρονται κυρίως και οι τελούμενοι γάμοι των προσώπων και έτσι με την μέθοδο αυτή θα προκύπτουν και οι δεσμοί συγγενείας μεταξύ των διαφόρων οικογενειών, ώστε οι νεώτεροι να γνωρίζουν τους δεσμούς συγγενείας των οικογενειών, γεγονός που θα ενισχύει -θα προάγει την καλή επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων - καταγομένων προσώπων από το Δρυαλί.
ΑΚΟΜΗ με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατόν να καταγραφεί έστω και στοιχειωδώς η μικρή ιστορία του ΔΡΥΑΛΙΟΥ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   όλα  τα αξιαγάπητά μου συγγενικά - φιλικά πρόσωπα, που κατάγονται από το Δρυαλί να προσφέρουν  την << ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ >>  με  εργασίες όπως  η παρακάτω αναφερομένη  για  τις οικίες του Δρυαλίου για  ανάρτηση στην παρούσα Ιστοσελίδα, δεδομένου ότι όπως έχει αναφερθεί στον τίτλο αυτής ότι δεν ανήκει αποκλειστικά στον ΣΥΝΤΑΚΤΗ αυτής αλλά ανήκει σε όλο το Δρυαλί.
Ακόμη υπενθυμίζω ότι κατά την κοπή της Πίττας στο Δημαρχείο Νικαίας  τα προαναφερόμενα  εγένοντο δεκτά από την Γενική Συνέλευση.
ΣΥΝΕΠΩΣ  νομιμοποιούμαι να αξιώνω την συνδρομή κυρίως  από το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου μας [ Δρυαλίου], ιδιαιτέρως από τον αξιαγάπητο και πολύ δραστήριο - παραγωγικό Πρόεδρο μας, τον αγαπητό μας, Σταύρο Μπαζάκο.
ΑΚΟΜΗ  ΑΝΑΜΕΝΩ   από το Δ.Σ.  του Συλλόγου μας για ανάρτηση -Δημοσίευση στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ  και τις δραστηριότητες - εκδηλώσεις - ενημερώσεις για τα μέλη του Συλλόγου μας και όχι μονό. 
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ. Προτείνω  η Ιστοσελίδα μας αυτή να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς –επικοινωνίας -ενημέρωσης όλων των μελών του Συλλόγου μας.  

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΡΥΑΛΙ

========================================================================
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ   ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ  ΣΩΤΗΡΟΣ
ΤΟΥ  ΔΡΥΜΟΥ  -  ΔΡΥΑΛΙΟΥ    ΜΑΝΗΣ
----------------------------------------- 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ
ΣΤΗΝ  ΕΤΗΣΙΑ   ΕΟΡΤΗ 6  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Περιφορά Ιεράς  Εικόνας





----------------------------------------------------------------------------- 
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ








===================================================================================